Advocatenkantoor
mr. P.J.H.C. Glenz
Advocaat

Dorpstraat 53a
6373 JC Landgraaf
tel: 045-5311893
fax: 045-5312089
email: info@glenz.nl

 
Home Gezamenlijk verzoek echtscheiding/mediation Algemene voorwaarden Links

Mediation en scheidingsmakelaar

Bovenstaande woorden duiken de laatste tijd veelvuldig op in “scheidingsland”.

Mediation is het moderne woord voor een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Dit is een echtscheiding waarbij partijen tezamen één advocaat consulteren. Bij deze manier van scheiden is het uitgangspunt dat partijen bereid zijn om met elkaar in overleg te treden over de gevolgen van de echtscheiding, bijvoorbeeld de regeling met betrekking tot de kinderen, verdeling en alimentatie.

Onderling overleg en redelijkheid verminderen de emoties welke altijd rondom een echtscheiding aanwezig zijn. Bovendien kunnen de belangen van de kinderen dan beter worden gewaarborgd.

Steeds meer mensen wenden zich tot de zogenaamde scheidingsmakelaar. Deze makelaar regelt de gevolgen van de echtscheiding en huurt uiteindelijk een advocaat in om de echtscheiding definitief te maken. Ik zal hier niet ingaan op het werk van deze makelaar. Wel attendeer ik mijn lezers erop dat de kosten verbonden aan de inschakeling van een scheidingsmakelaar vaker hoger zijn, dan de kosten welke ik in rekening breng.

Advocatenkantoor Glenz bemiddelt tussen echtgenoten teneinde echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek op een goede wijze te realiseren. Schroom dus niet een oriënterende, vrijblijvende afspraak te maken.


 
© 2006-2015 GLENZ